Лесно судоку, трудно судоку, майсторско судоку - кое да избера?

Лесно судоку, трудно судоку, майсторско судоку - кое да избера?

За да задоволи играчите от всички възрасти, Судоку идва в различни нива и прави разграничимо времето и енергията която ще ви трябва за решаването на пъзела. Всяко ниво спазва основните судоку правила, но позволява различна трудност за да може дори деца да го играят. Най-срещаните нива са:

  • Много лесно
  • Лесно
  • Трудно
  • Майсторско

Както вече споменахме основата на играта остава същата, но по-високите нива има какво повече да предложат на играча като предизвикателство и тест на възможностите. Поради огромния скок в популярността на Судоку, тези нива са създадени така, че хората да продължават да се връщат към него след като са преминали поредното ниво.

Кое судоку ниво да играя

Изборът на кое ниво да играете никога не трябва да бъде пренебрегван, особено в игра като Судоку. Нужен е много ентусиазъм за решаването на първия судоку пъзел, така че първото ниво трябва да е вашата стартова точка. Научете правилата на играта и пробвайте да приложите наученото. Ключът към овладяването на тази игра е практиката, така че колкото повече лесни судоку пъзела решите, толкова по-лесно ще се адаптирате към следващите нива. След преминаването на трудното ниво спокойно може да се наречете судоку пристрастен.

Заключение

Различните нива на играта говорят за това каква популярност е натрупала Судоку във времето. Дори най-умните хора намират майсторските нива за много предизвикателни и не могат да се отделят от пъзела дори за секунда. Уверявам ви че веднъж започнете ли да решавате Судоку пъзелите, ще се озовете до трудното ниво за нула време, и тогава започва голямата забава.