4 личностни черти на невероятните судоку играчи

4 личностни черти на невероятните судоку играчи

Въпреки че повечето хора никога няма да бъдат толкова добри колкото Томас Снайдер, е интересно да разгледаме някои от добрите черти от характера на най-великите Судоку играчи и да видим дали можем да им подражаваме. Може би ако можем да мислим като някои от Судоку шампионите, ще можем да подобрим Судоку уменията си по същия начин!

Ето няколко типични черти от характера на най-добрите Судоку играчи:

Подредено и методологическо мислене

Томас Снайдер е учен по професия и затова не е изненада че той използва строг, научен процес за решаването на Судоку пъзели. Най-добрите Судоку играчи знаят как веднага да сканират Судоку решетката и да получат информацията която им е нужна, знаят как да намерят местата които изглеждат най-обещаващи. Те имат добра зрителна памет, която им помага да запомнят кои числа къде са. Изглежда че те имат свръхестествена способност за сканиране, сортиране и анализиране на възможностите в Судоку решетката във всеки един момент.

Фокусиране, фокусиране, фокусиране

Някои от най-добрите Судоку играчи изглежда умеят да "изключват умовете си" от взаимодействие с външния свят и са в състояние да се съсредоточат в продължения на часове за решаването на Судоку пъзели. Судоку е игра която изисква концентрация.

Ако обичате усещането от потапянето в Судоку пъзелите до такава степен че губите представа за времето, тогава може би имате наклонност за фокусиране която е често срещана при отличните Судоку играчи.

Хладнокръвни под напрежение

Судоку състезанията са трудни - играчите трябва да се конкурират един с други или срещу часовника. Решаването на най-трудните пъзели изисква скорост, бързо вземане на решения и кураж. Най-добрите Судоку играчи са невъзмутими под натиск. Дори даден пъзел да е дяволски труден, те запазват спокойствие и продължават да работят чрез анализиране и правят това което е необходимо за да решат Судоку пъзела.

Показване на решителност

Добрите Судоку играчи се създават, не се раждат. Разбира се, вероятно помага да имате логическо мислене и дедуктивно вземане на решения, а някои хора могат да имат повече от една вродена способност в тази зона отколкото други, но ако искате да сте добри в Судоку това не е въпрос на талант, а е въпрос на време и усилия за развиване на уменията ви.

Най-добрите Судоку играчи са взели забавната игра и са трансформирали своите умения на едно по-високо ниво. Дали ще играем или не на Судоку шампионат, този вид решителност и старание е достойна за възхищение, и е нещо което можем да се опитаме да използваме и в други области от живота си.