5 причини да играете судоку

5 причини да играете судоку

Ето ви няколко причини защо да играете судоку - коя от тях се отнася за вас?

Судоку носи усещане за спокойствие и ред. Без значение колко сте зает, Судоку предлага релаксиращ начин да си вземете почивка от заобикалящия ви свят. Много хора правят Судоку част от дневната си програма защото ги освежава и им позволява да поемат други ангажименти с подновена енергичност и жизненост. Играта на Судоку помага на хората да изпитат чувство на майсторство - това е една от причините за нейната популярност.

Судоку е полезно за вашия мозък. Американската асоциация за Алцхаймер одобри Судоку като "мозъчна игра" която помага за намаляването на риска на заболяване от Алцхаймер, както и някои изследвания показват че игри като Судоку са благоприятни за намаляването на риска от деменция при напредване на възрастта.

Судоку осигурява бягство. Судоку е забавна пъзел игра която може да се играе по всяко време и навсякъде което я прави от тези игри които осигуряват бързо и безболезнено бягство от дневната рутина. Много хора казват че Судоку и останалите пъзел игри са "пристрастяващи", но са много по-здравословни от пушенето!

Судоку е забавно за всички възрасти. Судоку може да се играе както от деца, така и от възрастни. Има специални судоку игри за деца (примерно Судоку пъзели с числата от 1 до 4, а не от 1 до 9) както и различни варианти Судоку игри достъпни за мобилни устройства и такива които са достатъчно прости за да се играят от всеки, независимо колко добре се оправя с техниката. Судоко дори може да е забавна игра в която родители играят с децата си - можете заедно да седнете и да помагате на детето си да попълни празните пространства, учейки го техники за решаването на решетката.

Судоку помага за отърването от “ушните червеи”. Имали ли сте някога "ушен червей"? Не някакъв паразит в ухото ви, а песен която се е забила в главата ви и не можете да спрете да я повтаряте. Учени от Вашингтонския университет са открили че играта на Судоку (докато имате такава песен в главата си) помага на хората да се отърват от нея по-бързо - но само ако Судоку пъзела не е прекалено сложен. Нова е неочаквана (но много ценна) полза от играта на Судоку.