Защо судоку е толкова популярно?

Защо судоку е толкова популярно?

Судоку може да се играе навсякъде

Судоку е лесно преносима игра, и е достъпна за теглене на почти всеки мобилен телефон. Можете да играете Судоку по време на малките си дневни почивки, по време на обедната си почивка или това да е първото нещо което правите сутринта докато си пиете кафето. Ако се придвижвате с влак или автобус, можете да играете по пътя за работа. Лесната преносимост на Судоку пъзелите е една от причините оригиналната игра да стане толкова популярна в Япония - страна в която милиони хора се придвижват дълго време чрез влакове до работа всяка сутрин и обичат да запълват времето си с решаване на пъзели.

Судоку е логическа игра

Судоку е логически пъзел където хората използват дедуктивно мислене и търсене на логически модели за да разберат къде да поставят липсващите числа в решетката. Логическата структура на играта определя Судоку като сравнително проста и лесна за учене игра.

Судоку е глобална игра

Понеже судоку е "игра с числа" може да се играе лесно от хора от различни култури и държави. Не е нужно да имате някакви специфични знания за да започнете да играете Судоку. Не ви трябва да знаете нищо свързано с филми, музика, спорт или политика. Всеки може да играе Судоку, където и да е, без значение от езика който говори или културата на която принадлежи.

Судокуто може да е добро за вашето здраве

Много хора започват да се интересуват повече от идеята за "мозъчните игри" които могат да ни помогнат да останем психически здрави и да подобрят способността си да се учим през целия ни живот. Вярва се че Судоку допринася за мозъчните функции и последните изследвания показват че играенето на Судоку помага на хората да намалят риска от деменция с напредване на възрастта.

Судоку е забавно!

Може би това е очевидно, но играта Судоку е просто забавен и релаксиращ начин да прекарваме времето си. Има нещо много удовлетворяващо в това да решиш Судоку пъзел. Судоку най-вероятно ще продължи да става все по-популярно, като все повече хора разбират за него и откриват колко е забавно и стимулиращо мозъка, решаването на този тип пъзели.