Затворници се оплакват от нерешим судоку пъзел

Затворници се оплакват от нерешим судоку пъзел

Затворници от британският затвор са писали на своя местен вестник оплаквайки се, че седмичния Судоку пъзел е невъзможно да бъде решен.

Писмото, подписано от името на 86 затворника от Екстеркия затвор, бе придружено и от недовършения пъзел, който те са се опитали, но не са успели да решат.

Откъснатата страница от Екстер Експрес съдържа решен "лесен" судоку пъзел, но този със висока трудност има и няколко празни пространства.

В писмо до редактора, написано на ръка върху бланка, затворниците Майкъл Блачфорд и Шейн Смит изразяват своето чувство на неудовлетвореност. Те пишат:

Уважаеми господине/госпожо, с огромно съжаление пиша това писмо в резултат на голямо разочарование.

Както ще видите, в приложената страницата със судокуто от последната седмица, ние (заедно с 84 други затворника) вярваме, че сте публикували "трудно" судоку, което е невъзможно да бъде завършено.

Понеже сме затворници, имаме достъп само до броят от четвъртък и не можем да проверим каква е истината.

Вестникът се тиражира два пъти седмично, а отговорите са включени само в изданието от понеделник.

Блачфорд, 33, тежко провинен, в момента излежава четири години за ограбване на човек по пътя към тях, след като преди това е бил минал през банкомат. Преди това той е имал условна присъда за задигането на 24 бутилки с бира от Кооп. Провиненията на Смит не са известни.

Въпреки, че затворниците са събрали най-добрите си умове заедно, в опит да решат Судоку решетката, тяхното твърдение, че судокуто е нерешимо, се оказва неоснователно. При проверка на решетката от създателите на пъзела се разкрива, че затворниците са направили няколко основни грешки в средната част, които правят пъзела невъзможен за завършване.

Джон-Пол Хедж, редактор на Експрес и Ехо, заяви:

Вярно е, че това е труден пъзел, но той е решим. Не съм сигурен, защо те получават само едно издание на вестника, като сега го има по два пъти седмично, но ние търсим начин да им помогнем да стигнат до решението.

Това не е най-странното писмо което са ми изпращали, като редактор на вестника. Преди няколко месеца получих писмо, написано на гърба на Старбъкс салфетка. Бяха поставили печат на гърба на салфетката и тя стигна до нас.

Викторианският затвор, дом на повече от 500 затворника, е създавал новини няколко пъти. През 2011 година служители са осуетели опит за бягство вдъхновен от филма "Изкуплението Шоушенк", като затворниците са се опитали да изкопаят тунел през стената, прикривайки го с боядисани тухли от хартия, направени в департамента за изкуства и занаяти на затвора.

През 2002 г., бивш затворник проникна в затвора за да организира протест, заради клауза за компенсация, срещу служителите на затвора. Гарет Конет, на 34, осъден крадец, който два пъти е участвал в опити за бягство от затвора, изпрати бележка до губернатора за да конкретизира своите оплаквания.

Полицията прекара четири часа убеждавайки го да слезе, и след това той каза:

По-лесно е да се проникне вътре, отколкото да се излезе навън. Отне ми само 90 секунди да се добера до покрива. Всички служители ме познаха и ми вдигаха палци.

А вие можете ли да се справите с пъзела с който се затрудниха затворниците? Можете да се пробвате тук.